Pagina Google+

Legaturi Schi

transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON, comanda prin telefon: 0745 250 740
kezdet1 :17:47:25kezdet2 :17:47:25kezdet1 :17:47:25kezdet2 :17:47:25

Legaturi schi

        Trebuie sa amintim doua functii importante a legaturilor de schi:
Legatura de schi in primul rand raspunde de fixarea si relatia harmonica dintre schiuri si clapari, in al doilea rand face posibil desprinderea imediata a claparilor din legaturi, intr-o situatie de cadere.

        La raspandirea carve-ului, asezarea mai sus a legaturii a fost solutionat cu ajutorul unei placi din plastic, care a fost montat pe schi. Aceasta placa care ridica legatura face posibila virarea perfecta, exact pe cant. Acest lucru este necesar, fiindca daca schiul este pus pe cant si claparii nu sunt destul de sus, este posibil ca in viraje claparii sa faca contact cu zapada, sa pierdem controlul schiului si sa cadem.

Un factor important este si faptul ca sistemul de legatura asezat in mijloc nu blocheaza flexibilitatea schiului.

Un alt factor important este declansarea in timpul potrivit a legaturii. Datorita schiurilor carve, genunchii nostri sunt mult mai putin solicitati decat cu schiurile traditionale. Cu toate acestea este important reglarea legaturii pentru declansare la valoarea curespunzatoare a sarcinii. Acest numar iese din sumarul numarului DIN, ce contine: greutatea, inaltimea, varsta, marimea claparului si nivelul tehnic de schi. Daca reglam legatura prea moale, poate sa fie la fel de riscanta ca si reglarea prea stransa.

Legaturi schi de calitate

        Exista o multime de diferente intre producatorii de legaturi.  In ziua de azi, majoritatea legaturilor sunt de tip „diagonal”, ceea ce inseamna ca acest tip de legatura se desface lateral nu doar in fata, ci si in spate. Producatorul legaturii Tyrolia foloseste aceasta technologie. Aceste legaturi de schi sunt mult mai sigure, deoarece sunt reduse  accidentarile la nivelul genunchiului.

Daca se poate, alegeti legaturi de schi de acest gen!
Daca nu stiti cum sa alegeti legatura de schi, nu ezitati sa ne contactati!

Citeste mai mult...