Pagina Google+

Schi

transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON, comanda prin telefon: 0745 250 740

Schi carving

        In schi nu numai bucuria rapiditatii si slalomul dau satisfactie unui schior, ci si privelistea peisajelor acoperite de zapezi pot sa ofere experiente de neuitat.
Schiatul a inceput cu construirea unui “disc de zapada” (snowdisc) si s-a dezvoltat pana la skiul carving:

In America de Nord indienii au impletit prima data un “disc de zapada”, care dupa un timp indelungat, pe partiile din Eurasia situate in zone mai inalte, s-a dezvoltat ca un schi pentru schimbarea dinamica a locului. Forma anterioara a schiului a avut numeroase schimbari, cu aproximativ 8 ani in urma s-au raspandit modelele diferite de carving. Caracteristica tipica a schiurilor carving este usurarea schimbarii directiei de deplasare. Aceste shiuri sunt mai late in fata si in spate, datorita formei lor piscot.

Cam aceasta a fost directia de dezvoltare a schiului.

Schi alpin

        Schiul alpin este una dintre cele mai populare sporturi de iarna, in ceea ce priveste petrecerea timpului liber sau echipa de profesionisti.  Schiul alpin este un membru permanent al Jocurilor Olimpice, pe langa sporturile: schi fond si biatlon, sarituri cu schiurile, schi si snowboarding freestyle.
Precum sugereaza si numele, locul de nastere al schiului alpin este în mijlocul Europei vest-estice, dincolo de Alpi, in special in muntii inalti, impartit între cele cinci „Puteri de schi”: Frana, Italia, Germania si mai ales Elvetia si Austria. In ultimele doua decenii ale secolului al XIX-lea, schiul a fost deja prezent in companiile mari si in societatile de sport. Acest lucru inseamna ca inainte cu mai mult de 100 de ani au fost deja organizate campionate nationale de schi, in mod neoficial, de catre asociatiile nationale .

        Chiar si in ziua de azi, schiul alpin este cel mai popular sport de iarna. Cel mai usor prin placerea schiului alpin putem experimenta „mersul pe carving”. Mersul pe carving inseamna, cand schiorul reuseste sa experimenteze cum schiurile aluneca exact pe muchie.

Schi de tura

        Schiul de tura este un pic diferit fata de cel alpin. Pentru schiul de tura avem nevoie de un echipament adecvat: legaturi speciale pentru schi de tura, clapari speciali, etc. 
Schiul de tura este destul de solicitant, schiorul trebuie sa fie intr-o forma fizica buna. Coborarile necesita cunostinte foarte bune de schi, pentru ca acestea se intampla uneori pe partii neamenajate.

Despre schi: Ce inseamna sa schiezi?

        Schiul este conexiunea dintre bucuriile sporturilor de iarna si placerea de a le practica.
Calitatea schiurilor si creatia rafinata stabilesc o legatura armonioasa intre Dumneavoastra si partia de schi in doar cateva momente.
Experimentati si Dumneavoastra aceasta placere!

In plus, prin culorile noi puteti sa scoateti in evidenta stilul sportiv sau elegant.

 

Citeste mai mult...
Cum sa alegem lungimea potrivita pentru schi? Click simbolul la filtru.